Konsola wlacza sie na okrągło i nie moge nic zrobic ( fotki )

Podstawowe pojęcia i wskazówki dla początkujących użytkowników.

Re: Konsola wlacza sie na okrągło i nie moge nic zrobic ( fotki )

Postprzez AndrzejGdz » 21 mar 2015, o 14:13

Nie mam pojecia co jest, w kazdym razie pomimo ze gry sa widoczne bez okladek to i tak duzo gier nie idzie uruchomic. Jednym slowem chyba wszystko trzeba od poczatku jeszcze raz krok po kroku.
Siec nie dziala ,File Zille nie laczy sie z konsolą.
Nie ma innej rady musi to ktos zrobic od samego poczatku taki co sie zna.
Ja probowalem ale jak widze po kilkunastu godzinach i tak to nie jest to.
Tak jak pisalem trzeba jeszcze raz wszystko od samego poczatku skonfigurowac jeszcze raz .
User
 
Posty: 95
Konsola: XBOX 360 Slim RGH + LT

Re: Konsola wlacza sie na okrągło i nie moge nic zrobic ( fotki )

Postprzez morf81 » 21 mar 2015, o 15:40

AndrzejGdz napisał(a):Nie mam pojecia co jest, w kazdym razie pomimo ze gry sa widoczne bez okladek to i tak duzo gier nie idzie uruchomic. Jednym slowem chyba wszystko trzeba od poczatku jeszcze raz krok po kroku.
Siec nie dziala ,File Zille nie laczy sie z konsolą.
Nie ma innej rady musi to ktos zrobic od samego poczatku taki co sie zna.
Ja probowalem ale jak widze po kilkunastu godzinach i tak to nie jest to.
Tak jak pisalem trzeba jeszcze raz wszystko od samego poczatku skonfigurowac jeszcze raz .

Głębokość skanu na pewno masz na max ? Skoro fsd widzi gry, ale bez okładek to upewnij się, że skan masz na maximum a co do okładek to wystarczy, że połaczysz konsolę i router kablem ethernet. Później wystarczy tylko odświeżyć okładki.
Gdyby konsola po podłączeniu zapytała o aktualizację to w żadnym wypadku nie aktualizuj. Dashlaunch ma domyślnie ustawiony liveblock na true, ale kto wie może masz tam coś przestawione dlatego piszę Ci o tym już z góry ;)
Avatar użytkownika
Administrator
 
Posty: 5895
Konsola: Xbox One Slim, Xbox 360 Slim
Podziękowania: 1991

Re: Konsola wlacza sie na okrągło i nie moge nic zrobic ( fotki )

Postprzez AndrzejGdz » 21 mar 2015, o 16:03

morf81 napisał(a):
AndrzejGdz napisał(a):Nie mam pojecia co jest, w kazdym razie pomimo ze gry sa widoczne bez okladek to i tak duzo gier nie idzie uruchomic. Jednym slowem chyba wszystko trzeba od poczatku jeszcze raz krok po kroku.
Siec nie dziala ,File Zille nie laczy sie z konsolą.
Nie ma innej rady musi to ktos zrobic od samego poczatku taki co sie zna.
Ja probowalem ale jak widze po kilkunastu godzinach i tak to nie jest to.
Tak jak pisalem trzeba jeszcze raz wszystko od samego poczatku skonfigurowac jeszcze raz .

Głębokość skanu na pewno masz na max ? Skoro fsd widzi gry, ale bez okładek to upewnij się, że skan masz na maximum a co do okładek to wystarczy, że połaczysz konsolę i router kablem ethernet. Później wystarczy tylko odświeżyć okładki.
Gdyby konsola po podłączeniu zapytała o aktualizację to w żadnym wypadku nie aktualizuj. Dashlaunch ma domyślnie ustawiony liveblock na true, ale kto wie może masz tam coś przestawione dlatego piszę Ci o tym już z góry ;)

Na razie dam na wstrzymanie bo juz nie wyrabiam. Tak jak pisalem musze wszystko jeszcze raz od samego poczatku bo cos sie spie....... . nie dziala internet ani przez kabel ani przez Wifi, czesc gier co jest w Gry XBOX 360 tam co sa okladki z opisami wcale nie odpala, brak tez okladek. No ale jak maja sie pobrac skoro nie ma Neta.

Druga sprawa w Dashlaunuch jest zakladka siec ale w poradniku za bardzo nie widac co ma byc na zielono a co na czerwono, pewnie tam cos jest namotane dlatego nie ma Neta i nie moze sie konsola polaczyć.

Trzecia sprawa na pewno źle robilem zmiany ściezek bo tak jak jest w poradniku u mnie nie działało.

Niem wiem nie mam juz pomyslunku znowu kilkanascie godzin czytac poradniki jak i tak nie wychodzi.

Moze ktos by pomógł jak bym telefonicznie sie polaczyl lub GG , zawsze to lepiej jak mozna sie wyslowic po swojemu, jak osoba obcykana to ma to przed oczyma o co mnie chodzi.
User
Autor tematu
 
Posty: 95
Konsola: XBOX 360 Slim RGH + LT

Re: Konsola wlacza sie na okrągło i nie moge nic zrobic ( fotki )

Postprzez AndrzejGdz » 21 mar 2015, o 17:42

Teraz to ja tez madry po fakcie ze trzeba bylo usunąć stare FSD z HDD1 czego nie zrobiłem.Teraz wiem ze musze stare FSD usunać z HDD! i z Pena wgrac nowe FSD. Zreszta ja nawet nie wiem ale tego dzisiejszego FSD z pena nie potrafie skopiowac na HDD1. Także nie potrafie usunac stare FSD z HDD1. FSD jest na teraz na penie i nie umie tego skopiowac na HDD1 ( pewnie trzeba wskazac też ku.... sciezki ) , dlatego pen musi byc w XBOX aby konsola odpaliła.
User
Autor tematu
 
Posty: 95
Konsola: XBOX 360 Slim RGH + LT

Re: Konsola wlacza sie na okrągło i nie moge nic zrobic ( fotki )

Postprzez polskikit11 » 22 mar 2015, o 22:29

Wi fi - guild- ustawienia systemu - ustawienia sieci

Okładki na jeżdżasz na grę klikasz y i dajesz odśwież okładkę . Obrazek

I załącz sobie skanowanie przy starcie . Wtedy automatycznie będą się pobierać okładki
Obrazek

Co do podmiany fds nie możesz wrzucić byle jakiego na HDD jest specjalny .... ja zapłaciłem za rgh 90 zł xbox slim najtaniej a dostałem wszystko na płytce .
wrzucę ci go jutro na jakiś serwer jak będę mieć kompa.


Skąd jesteś może wpadnę jak mieszkasz nie daleko
Ostatnio edytowano 22 mar 2015, o 23:34 przez polskikit11, łącznie edytowano 5 razy
Avatar użytkownika
User
 
Posty: 49
Podziękowania: 16

Re: Konsola wlacza sie na okrągło i nie moge nic zrobic ( fotki )

Postprzez morf81 » 22 mar 2015, o 22:37

polskikit11 napisał(a):Co do podmiany fds nie możesz wrzucić byle jakiego na HDD jest specjalny .... ja zapłaciłem za rgh 90 zł xbox slim najtaniej a dostałem wszystko na płytce .

Specjalny czyli jaki ? Z tego co wiem wystarczy najzwyklejszy najlepiej rev775 czyli najnowszy :)
Avatar użytkownika
Administrator
 
Posty: 5895
Konsola: Xbox One Slim, Xbox 360 Slim
Podziękowania: 1991

Re: Konsola wlacza sie na okrągło i nie moge nic zrobic ( fotki )

Postprzez polskikit11 » 22 mar 2015, o 22:46

Obrazek
Tak i o tego właśnie mi chodzi. To jest jedyny fsd którego udało mi się przenieść do hdd .
Bo miałem identyczny problem gdy przerobilem konsole tylko ze ja przez głupotę zamiast pena to dysk sformatowalem ; p

Link :
Spoiler:
Avatar użytkownika
User
 
Posty: 49
Podziękowania: 16

Re: Konsola wlacza sie na okrągło i nie moge nic zrobic ( fotki )

Postprzez AndrzejGdz » 23 mar 2015, o 21:50

Konsola smiga az miło. Wielkie i to Wielkie podziekowanie dla kolegi x360 ktory w mig poradzil sobie z problemem.
Polaczylem sie z tym kolegę telefonicznie ( za jego przyzwoleniem ) i wykonywalem tylko polecenia co gdzie naciskac na padzie. Żaden poradnik nie jest tak dobry jak konsultacja telefoniczna gdzie mowisz swoimi slowami.
Tym niemniej podziekowania dla wszystkich kolegow co starali mi pomóc.
Jeszcze raz dzieki wszystkim udzielajacym sie w tym temacie.
User
Autor tematu
 
Posty: 95
Konsola: XBOX 360 Slim RGH + LT

Poprzednia strona

Powrót do Dla początkujących

Kto przegląda temat

Użytkownicy przeglądający ten temat: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron