call of duty ghosts i F1 2013

Masz jakiś problem z grą? Nie wiesz jak przejść dany poziom? Zapytaj tutaj!

call of duty ghosts i F1 2013

Postprzez alfaromeo2014 » 23 sty 2016, o 10:25

Witam mam problem z tymi grami call of duty działała jakiś czas a teraz się nie uruchamia a F1 2013 wogóle sie nie uruchomiła. Mam przerobioną konsolę rgh, ajak sprawdzić czy dysk jest bez bad sektorów. Prosze o pomoc .

Pozdrawiam.
User
 
Posty: 12
Konsola: xbox360slim przerobiona

Re: call of duty ghosts i F1 2013

Postprzez morf81 » 23 sty 2016, o 13:33

Wyczyść cache wgraj soft na nowo. Skoro raz już odpaliło to musi działać. Dysk w poszukiwaniu bad sectorów musisz podłączyć pod PC i przeskanować go programem typu HDtune. Jednak najpierw wyczyść pamięć podręczną wgraj sobie aurorę na nowo, ustaw nową ścieżkę. Możesz podać też tutaj jaką masz wersję dasha i jakie ustawienia w pliku launch.ini
Avatar użytkownika
Administrator
 
Posty: 5812
Konsola: Xbox One Slim 2TB
Podziękowania: 1979

Re: call of duty ghosts i F1 2013

Postprzez alfaromeo2014 » 23 sty 2016, o 14:42

Dzieki za odpowiedź wersje dasha ma 3.0 rev.58 a gdzie mam szukać pliku launch.ini bo jestem początkujący w tym temacie
User
Autor tematu
 
Posty: 12
Konsola: xbox360slim przerobiona

Re: call of duty ghosts i F1 2013

Postprzez morf81 » 23 sty 2016, o 14:56

Chodziło mi bardziej o wersję kernela nie fsd, ale w zakładkach gdzie masz podane 3.orev58 powinien widnieć też kernel.
Plik launch.ini powinien być wrzucony luzem na hdd. Skopiuj go na penka wrzuć na pc, otwórz w notatniku i napisz nam co tam masz w środku. Pamięć podręczną już czyściłeś ?
Tu masz poradnik jak to zrobić: viewtopic.php?f=16&t=5843
Avatar użytkownika
Administrator
 
Posty: 5812
Konsola: Xbox One Slim 2TB
Podziękowania: 1979

Re: call of duty ghosts i F1 2013

Postprzez alfaromeo2014 » 23 sty 2016, o 19:21

kernel to pewnie to 2.0.17349.0 a to ma w launch:

[QuickLaunchButtons]
BUT_X = Hdd:\Content\0000000000000000\C0DE9999\00080000\C0DE99990F586558
Default = Hdd:\FSD\Polish.xex


[Settings]
nxemini = true
pingpatch = true
contpatch = false
fatalfreeze = false
fatalreboot = false
regionspoof = true
dvdexitdash = false
xblaexitdash = false
nosysexit = false
exchandler = true
noupdater = true
debugout = false
liveblock = true
livestrong = false
remotenxe = true
nohud = false

[Plugins]
plugin1 =
plugin2 =
plugin3 =
plugin4 =
plugin5 =
User
Autor tematu
 
Posty: 12
Konsola: xbox360slim przerobiona

Re: call of duty ghosts i F1 2013

Postprzez morf81 » 24 sty 2016, o 02:06

W pliku ini wszystko jest ok. Nie widzę tylko linijki fakelive. Kernel też jest wystarczający.
Na początek pamięć podręczna i ewentualnie aurora lub fsd na nowo.
Zobaczymy co będzie dalej.
Avatar użytkownika
Administrator
 
Posty: 5812
Konsola: Xbox One Slim 2TB
Podziękowania: 1979

Re: call of duty ghosts i F1 2013

Postprzez alfaromeo2014 » 25 sty 2016, o 18:02

Pamięć wyczyszczona, utworzyłem na nowo ścieżkę i wszystko działa tylko jest jedno ale call of duty działa do pewnej misji (z łodzią podwodna na wstępie) która zaczyna się uruchamiać i wywala błąd gry. F1 działa ok. Mam jeszcze pytanie odnośnie okładek mam internet play lte i mam w laptopie udostępnione połączenie i nie mogę ściągnąć okładek jak to może być przyczyna ?
User
Autor tematu
 
Posty: 12
Konsola: xbox360slim przerobiona

Re: call of duty ghosts i F1 2013

Postprzez PeCetoLog » 25 sty 2016, o 18:17

Oryginalnie FSD v775 w tej chwili nie ma wsparcia okładek.
Jest spatchowany plik default.xex do tego pakietu, FSD v780
Zainstaluj [Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki], sprawdź tylko ścieżkę dostępu w launch.ini
do pliku default.xex (linia Default=Hdd:\Freestyle\default.xex)
Jak chcesz potestować to rozpakuj na usb (FAT32), wyciągnij na usb launch.ini z katalogu (na_root_usb), wepnij do konsoli i uruchom.
In GOD (containers) We Trust
Avatar użytkownika
Ekspert
 
Posty: 1108
Konsola: Jasper JTAG/ Trinity RGH
Podziękowania: 749

Re: call of duty ghosts i F1 2013

Postprzez alfaromeo2014 » 25 sty 2016, o 19:09

A mógłbyś ciut jaśniej jestem dopiero początkującym xboxowcem
User
Autor tematu
 
Posty: 12
Konsola: xbox360slim przerobiona


Powrót do Problemy

Kto przegląda temat

Użytkownicy przeglądający ten temat: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość