Muzyczne Dance central 3 RGH - problem z uruchomieniem

Masz jakiś problem z grą? Nie wiesz jak przejść dany poziom? Zapytaj tutaj!

Muzyczne Dance central 3 RGH - problem z uruchomieniem

Postprzez Thann » 25 mar 2015, o 13:30

Witam mam straszny problem z odpaleniem Dance central3. Mianowicie sciagnalem obraz gry proton dance sprobowalem przerobic na god. Wrzutka na xboxa , gra odpala ale przy probie wejscia w jakikolwiek tryb gra staje na wczytywanie i nic nie da sie zrobic. Poszukalem troche w internecie rzeczywiscie gra ma z tym problem. Postapilem wedle rad sciagnalem patcha podmienilem pliki default xex przerobilem na god. Gra nie odpala pojawia sie komunikat o niezgodnosci wersji gry i wywala z FD3 do glownego oprogramowania konsoli. Probowalem wedle rad zostawic w xexie i odpalic z menadzera plikow tez wywala do glownego. Probowalem nawet sciagniecie TU i bez TU tez wywala. Nadmienie iz mam plyte glowna corona Xbox Slim 250GB dash30bRev775 Wersja jadra 2.017150.0.
Nie jestem super zaawansowanym uzytkownikiem dopiero sie ucze wiec moja prosba jjesli ktos mial podobny problemo opisanie mniej wiecej krok po kroku jak to zrobic. Po internetowych forach juz grzebalem ale nic niestety sensownego nie znalazlem. Gre bym olal ale zona maarruddzzziiii, wiecie jak to jest O_o Pozdrawiam
User
 
Posty: 7
Konsola: Xbox 360 Slim 250GB Corona v1 RGH 2.0
Podziękowania: 1

Re: Dance central 3 RGH - problem z uruchomieniem

Postprzez x360 » 25 mar 2015, o 16:51

Hmmm polecam najpierw wyczyścić pamięć:
viewtopic.php?f=57&t=10385
To obsługuje Kinecta co nie a sterowniki do kinecta masz zaktualizowane???
Zobacz jeszcze czy w DashLaunchu masz opcję FakeLive wyłączoną czy wyłączoną i spróbuj zmienić na odwrót...
Spróbuj na Aurorze...
Będziemy myśleć co więcej :D
x360
 

Re: Dance central 3 RGH - problem z uruchomieniem

Postprzez Thann » 25 mar 2015, o 23:35

Pamięć też czyściłem, wyczytałem wcześniej w poradach gdzieś na forach. Co do Kinecta tu akurat pewny nie jestem co do tego ale nadmienie ze konsola jest dopiero miesiąc po przeróbce, więc stery chyba sa w miare nowe. Wszystkie inne gry na kinecta hulaja az miło nie mam zadneg problemu. Dodam rowniez ze kazda inna gra ktora dodalem w god tez smiga, przerabialem juz tez dwuplytowki, wiec tu raczej nie lezy problem. Probowalem to ugryzc iso2god, xbox image browser i 360mpqui i nic >:/ . Co do aurory jeszcze musze doczytac co to takiego gdyz jeszcze sie z tym pojeciem nie spotkalem. Malo tego dzisiaj odkrylem ze po przerobce oryginal Dance Central 2 tez zatrzymuje sie na ekranie wczytywanie(utworu). I tu zglupialem. :pokerface
Jakies pomysły?
User
Autor tematu
 
Posty: 7
Konsola: Xbox 360 Slim 250GB Corona v1 RGH 2.0
Podziękowania: 1

Re: Dance central 3 RGH - problem z uruchomieniem

Postprzez Thann » 26 mar 2015, o 10:36

Dzisiaj mam trochę czasu to pogrzebie w tym trochę to dam znać B-)

Przeszukałem nasze fora i znalazlem 2 podobne tematy z ta gra lub Dance Central 2 po przeróbce na RGH ww gry odmawiaja posluszeństwa.Tu niestety chyba nie poradzę sobie samemu.Widziałem że moderator "Twoja Stara" ma podobną konfigurację sprzętową z tą samą płytą i przeróbką co ja.Chyba on by musiał spróbować u siebie jako guru bo ja chyba jestem za cienki w uszach :((
Najpierw jednak spróbuję samemu
Mam więc pytanko

Czy arure instaluje sie jako alternatywny "system" np jak linuks do PC i pojawi sie okno dialogowe z mozliwoscia z ktorego "systemu" ma startowac konsola?
Nie chcialbym namieszac za bardzo...
Jestem właśnie w trakcie sprawdzania opcji fakelive i conthpatch
Proszę o pomoc w 3 tematach u nas na forum problem nie zostal rozwiazany


Niestety zmiana contpatch i fake live nic nie dala.Zabieram się za Aurorę.
Ostatnio edytowano 27 mar 2015, o 00:07 przez morf81, łącznie edytowano 3 razy
Powód: Używamy opcji EDIT nie piszemy posta pod postem jak z karabinu ;)
User
Autor tematu
 
Posty: 7
Konsola: Xbox 360 Slim 250GB Corona v1 RGH 2.0
Podziękowania: 1

Re: Dance central 3 RGH - problem z uruchomieniem

Postprzez morf81 » 27 mar 2015, o 00:05

Mówisz, że próbowałeś obu formatów tak ? (god,xex)
Gdzie pobrałeś tą grę ? Spróbuję u siebie skoro jest kilka nierozwiązanych tematów o tym.
PS: Dodam, że nie miałem jeszcze gry, której bym nie odpalił na moim slimie z rgh dlatego z ciekawości spróbuję.
Avatar użytkownika
Administrator
 
Posty: 5839
Konsola: Xbox One Slim 2TB
Podziękowania: 1982

Re: Dance central 3 RGH - problem z uruchomieniem

Postprzez StefaN1993 » 27 mar 2015, o 01:40

Thann napisał(a): gra odpala ale przy probie wejscia w jakikolwiek tryb gra staje na wczytywanie i nic nie da sie zrobic.


Trzeba dograc patch, miałem ten sam problem

podmieniasz plik deaful.xex z gry z tym

Kod: Zaznacz cały
Żeby zobaczyć linki, musisz się zarejestrować lub zalogować.


patch działa tylko z DC3 w wersji od PROTON

1. Plik iso otworzyłem programem Xbox-Image-Browser
2. Plik Default.xex można podmienić bezpośrednio w tym programie (prawym, replace i wskazać inny plik)
3. Następnie iso2god i na konsole


P.S temat już był na forum :nie
Obrazek
XBOX 360 RGH/JTAG aktualizacja do najnowszego Dasha 17489 + DL 3.16 + Xebuild 1.16
viewtopic.php?f=14&t=11710
Obrazek
Avatar użytkownika
User
 
Posty: 255
Konsola: x360,Slim,RGH2,Corona,320GB
Podziękowania: 72

Re: Dance central 3 RGH - problem z uruchomieniem

Postprzez morf81 » 27 mar 2015, o 02:03

Nie patch tylko fix (modyfikowany default.xex)
Gra działa sprawdzałem przed chwilą.
Prawda - musi to być release od PROTON (jest na forum) jeżeli fix ma zadziałać.
Avatar użytkownika
Administrator
 
Posty: 5839
Konsola: Xbox One Slim 2TB
Podziękowania: 1982

Re: Dance central 3 RGH - problem z uruchomieniem

Postprzez Thann » 27 mar 2015, o 09:48

Drodzy koledzy gdybym nie podmienił i nie probowal tobym nie pisał ze nie działa.A wiec plik podmieniony był. Wersja proton patch sciagany z 3 roznych zrodeł i nie chadzia. Sciagam jeszccze Dance Central 3 od nas z forum zobacze czy to moze pomoze.
Tamta wersję sciagnalem z torrenty.org(proton-dance3) wiec jest to wersja proton.
U mnie wyglada to tak.Przed podmiana pliku Gra staje na wczytywanie gdy wybiore jakokolwiek opcje gdy podmienie plik(pozniej wrzutka na xboxa)
wywala mnie do glownego konsoli z pieknym napisem o niezgodnosci wersji gry. Probowalem z Tu i bez Tu. Dodam ze tylko jeden Tu dla mnie byl widoczny. Sprobuje jeszcze z tych linkow co koledy podali.Ewentualnie prosze rowniez kolegow o sprawdzenie jaki dl maja jakie ustawienia conthpatch fakelive wersja dasha?
User
Autor tematu
 
Posty: 7
Konsola: Xbox 360 Slim 250GB Corona v1 RGH 2.0
Podziękowania: 1

Re: Dance central 3 RGH - problem z uruchomieniem

Postprzez Thann » 27 mar 2015, o 10:05

Kolego Stefan czytaj prosze uwaznie od poczatku probowalem juz podmiany pliku od samego poczatku juz o tym pisalem.
Plik sciagniety z [Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
Fix-patch sciagany z 3 zrodel wszystkie waza po 14 476Kb wiec to chyba te same pliki. Sprawdze jeszcze czy moze chodzilo o wstawkę.
User
Autor tematu
 
Posty: 7
Konsola: Xbox 360 Slim 250GB Corona v1 RGH 2.0
Podziękowania: 1

Re: Dance central 3 RGH - problem z uruchomieniem

Postprzez Thann » 27 mar 2015, o 11:37

Obrazek
Tak to wyglada po podmianie pliku u mnie.
Wszystkie gry smigaja az milo najnowsze dwuplytowe jednoplytowe.Tylko prosze nie piszcie podlacz kinecta :haha Pierwsza gra ktora mi nie chadzia.
DL 3.14 FSD3 Wersja Dasha 3.0b Rev 775 Wersja jądra 2.0.17150.0 Corona v1 Xbox 360 slim 250Gb >:(
Gdzieś wyczytałem ze na coronach jest problem ale ni cholery nie wiem jak go rozwiazali bo po hiszpansku chyba na you tubie gdzies znalazlem.
Dostaje białej goraczki juz z tym.Probowalem zmienic opcje w dash launch conthpatch i fakelive niestety bez powodzenia.Zostalo mi tylko sprawdzenie wstawki ale z tego co patrzylem to jest wersja proton.Wysiadam.........
User
Autor tematu
 
Posty: 7
Konsola: Xbox 360 Slim 250GB Corona v1 RGH 2.0
Podziękowania: 1

Następna strona

Powrót do Problemy

Kto przegląda temat

Użytkownicy przeglądający ten temat: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron