Jak poprawnie zainstalować Grand Theft Auto V (GTA5)

Poddział dla poszukujących poradników i innych.

Jak poprawnie zainstalować Grand Theft Auto V (GTA5)

Postprzez x360 » 29 gru 2014, o 12:00

Jak poprawnie zainstalować Grand Theft Auto V (GTA5)

Wielu z was ma problemy z poprawnym zainstalowaniem gry GTA 5 więc po to powstaje ten poradnik...

Podstawa:
DVD 1 to Content inaczej mówiąc tekstury...
DVD 2 to gra single player

W zależności czy mamy iso czy rip możemy mieć różne nazwy folderów...
Jeśli mamy np. 00000002 to prawdopodobnie pliki Contentu dla pewności sprawdzamy zawartość... Jeśli w folderze znajdują się te 4 pliki to 545408A700000000 ,545408A700000001 , 545408A700000002 , 545408A700000003 to na pewno jest Content...
Jeśli jest więcej plików szukamy tych 4 jeśli ich nie ma nigdzie w żadnym folderze itd. To znaczy, że to druga płyta...

Jeśli mamy nazwę folderu 00007000 to zapewne jest dysk z grą, ale sprawdzamy zawartość ponieważ różnie to bywa...
Jeśli mamy:
Plik i folder 7AA7931FF6863459F017.data , 7AA7931FF6863459F017 to gra jest w Formacie GOD
Jeśli występuje duża ilość plików i nie występują pliki contentu to oznacza, że gra jest w Formacie XeX

Podstawą powodzenia jest poprawne umieszczenie plików content... Ale o tym poniżej...



Kopiowanie itd. bez zgody Autora zabronione...
Ostatnio edytowano 26 sty 2016, o 05:57 przez x360, łącznie edytowano 2 razy
x360
 

Re: Jak poprawnie zainstalować Grand Theft Auto V (GTA5)

Postprzez morf81 » 29 gru 2014, o 12:06

Dobra robota :D Warto dodać, że w taki właśnie sposób instalujemy nie tylko GTA5, ale większość gier wielopłytowych, które zawierają Content.
Avatar użytkownika
Administrator
 
Posty: 5824
Konsola: Xbox One Slim 2TB
Podziękowania: 1982

Re: Jak poprawnie zainstalować Grand Theft Auto V (GTA5)

Postprzez x360 » 29 gru 2014, o 13:46

Morfi spoko spoko do każdej Gry powstanie dokładnie taki sam poradnik tylko odpowiednio zmodyfikowany :D:D
x360
Autor tematu
 

Re: Jak poprawnie zainstalować Grand Theft Auto V (GTA5)

Postprzez hudy017 » 5 sty 2015, o 08:32

witam zainstalowałem wg. instrukcji i nada fatal csash:(( łącznie z tym że pliki content odblokowałem w xbla unlocker..pomocy..:((

Edit

dodam tylko że gra wchodzi jak jestem wylogowany z konta..po zalogowaniu w czasie gry aby zapisac sava nawet na nowym koncie wywala fatak crash:(

Nie pisz posta pod postem używaj opcji Edytuj... @x360
czyszczenie pamięci nie pomogło:(..próbowałem również uruchomić z poziomu xexmenu..i nic
fsd mam swiezo zainstalowane 735
inne gry smigaja az miło battelfield 4, wiedzmin 2, max payne 3 itd....
Ostatnio edytowano 6 sty 2015, o 01:12 przez hudy017, łącznie edytowano 2 razy
User
 
Posty: 9
Konsola: xbox360

Re: Jak poprawnie zainstalować Grand Theft Auto V (GTA5)

Postprzez x360 » 5 sty 2015, o 08:36

→Wyczyść pamięć podręczną...
→Może to być winna FSD, może być walnięte...
→Spróbuj na Aurorze...
→Ostatecznie jest walnięty profil, ale to ostateczność...
x360
Autor tematu
 

Re: Jak poprawnie zainstalować Grand Theft Auto V (GTA5)

Postprzez cybertala » 26 sty 2015, o 13:03

ja mam zupełnie inny problem, a mianowicie pojawia mi się czarny ekran i nic dalej nie rusza/// czy to wina wersji jaką ściągnąłem?? reszta tak jak w poradniku - obie płytki na wewnętrznym. Najnowszy Dash 3.13 FSD 3.
User
 
Posty: 1
Konsola: Slim 360

Re: Jak poprawnie zainstalować Grand Theft Auto V (GTA5)

Postprzez x360 » 26 sty 2015, o 20:08

Może jakiegoś pliczku brakuje... Sprawdź fakelive w DL....
Wyczyść pamięć, spróbuj na Aurorze...
Możesz spróbować na innym profilu...
Ostatecznie pobierz inną wstawkę...
x360
Autor tematu
 

Re: Jak poprawnie zainstalować Grand Theft Auto V (GTA5)

Postprzez slawol8 » 26 mar 2015, o 18:35

Mała podpowiedź.
Wrzucałem gry za pomocą Twojego poradnika i niestety GTA V i DA:Inkwizycja sypały dziwne błędy, co zmusiło mnie do wypalenia ich na DVD i grania z płyt.

Zdążyłem przejść GTA V (72% wątek fab. zakonczony) i rozpocząć DA:I żeby znaleźć rozwiązanie problemu.
GTA, co prawda na początku działało bez tego kroczku, ale po jakimś czasie chyba coś się posypało, nie wiem (zaktualizowałem DashLaunch do 3.14 i doinstalowałem skina do fsd), i GTA V nie mogłem uruchomić z zewnętrznego dysku.

Konsola widziała DVD1 i DVD2 wskazane przez FSD na dysku zewn, miałem content z DVD1 na dysku konsoli, po wielu próbach skasowałem nawet DVD1 z zewnętrznego żeby się nie gryzło, i nie odpalała się gra...


Znajomy podpowiedział żebym użył XBLA unlockera, to skorzystałem z porady, podłączyłem się do kompa za pomocą 360 content manager, zlokalizowałem pliki GTAV z folderu content, trzeba wejść przez mój komputer/pliki na dysku sieciowym czy zewnetrznym samba/content/0000000000000000/title_ID, wskazałem folder, program załadował , kliknąłem Enable full version, zastosowałem to od razu dla plików DA:I (te 4 pliki, tak samo jak w przypadku gta).

I przełączyłem tv na wejście konsoli, dysk zewnętrzny podłączony do konsoli - no to próbujemy.
Ku mojemu zdziwieniu DA:I działający przed wgraniem dlc i tu, (po wgraniu nie działał z dysku zewn, tylko z płyty o,O). Ożył, włączył się razem z TU i dlc, tak samo GTA V.

Poradnik jest ok, bo jak na razie miałem problem tylko z tymi dwoma tytułami dla których musiałem kliknąć Enable full version w dodatkowym programie.
Podobno content może być też na skonf pod X'em pendrivie i też zadziała.
User
 
Posty: 28
Podziękowania: 1

Re: Jak poprawnie zainstalować Grand Theft Auto V (GTA5)

Postprzez Sieniuss » 14 kwi 2015, o 20:53

Sory za głupie pytania, ale wyciągnąłem content z DVD 1 za pomocą 360mpGui v1.1.3.0, DVD 2 wypakowane przez ISO2GOD, obie płyty wrzucam na dysk przenośny. Wygląda to tak [Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
Teraz powiedzcie mi gdzie mam wrzucić te foldery? Dodam, że 0000000000000000 nie mieści się na USBMU0.
Proszę o pomoc, siedzę przy tym już drugi dzień i w ogóle nie ogarniam :pokerface

Wypakowane tak, a nie inaczej, ponieważ Xbox Image Browser ani Horizon nie działają na moim laptopie (też nie mam pojęcia dlaczego)
User
 
Posty: 3

Re: Jak poprawnie zainstalować Grand Theft Auto V (GTA5)

Postprzez ologt » 17 kwi 2015, o 10:41

Panowie ,mam problem z uruchamianiem gry tzn.ściągnąłem ISO ,przerobiłem Xbox Image Browser na xex i przerzuciłem na dysk wew. xbox-a tak jak to opisane jest w tym poradniku i wszystko chulało pięknie do pierwszego wyłączenia gry.Normalnie odpaliłem grę z biblioteki (ściągłem również sobie okładkę) ,ale po wyłączeniu już nie mogę odpalić gry ,pokazuje się komunikat "nie można uruchomić gry ,pobierz ją ponownie" Ale kiedy wejdę do menadżera plików i tam gdzie mam folder z grą mogę uruchomić grę z pliku default.xex tylko.Co robię nie tak ?

Nadmienię że inne gry normalnie uruchamiają się z biblioteki
User
 
Posty: 5
Konsola: xbox360

Następna strona

Powrót do Poradniki, Manuale, Okładki, Soundtracki

Kto przegląda temat

Użytkownicy przeglądający ten temat: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość