iHas 124-14 E/EU nagrywa poprawnie (Aktualizacja: 15.12.16r)

Problemy związane z Waszymi konsolami xbox 360.

iHas 124-14 E/EU nagrywa poprawnie (Aktualizacja: 15.12.16r)

Postprzez lasmix » 20 sty 2015, o 10:38

Chciałem tylko informacyjnie napisać na forum że moja nagrywara zaczęła wypalać poprawnie gry XGD3 po zmianie buffer size z 512 na 200 i odhaczeniu BURN-proof, tak więc wielkie dzięki i pozdrawiam, a moderatorów proszę o zamknięcie wszystkich dotychczasowych moim tematów.

Gry wypalone i sprawdzone

Moje ustawienia to ustawienia wg. poradnika IceG z tą zmianą jak napisałem wyżej, że buffer size 200 i BURN-proof odznaczone. Płytki Verbatim (kolorowe) Media ID MKM-003-00, w tej chwili nie mam płytek RITEK ale jak będę miał to sprawdzę czy na nich też będzie śmigać, tak więc jeszcze raz dzięki :)

Edit:

Lista gier wypalonych i sprawdzonych (działa / nie działa):

- Forza Horizon 2
- Far Cry 4
- Rayman Legends
- Watch Dogs (2x nagrane z OPC i bez)
- Call of Duty: Advanced Warfare (2x nagrane z OPC i bez)
- Rayman Raving Rabbids
- Need for Speed Rivals (2x nagrane z OPC (nie działa) bez OPC (działa))
- Grand Theft Auto V (6 lub 7x nagrane z różnymi opcjami i nic, odpuściłem tytuł)
- Sniper Elite III
- Dragon Ball Xenoverse
- Far Cry 3
- NHL 14
- NBA 2K14
- PES 14
- FIFA 14 (zabezpieczenie CIV)
- GRID 2 (zabezpieczenie CIV)
- Call of Duty: Ghosts
- Wiedźmin 2 - sprawdzone przez aFku oraz przeze mnie.
- Dishonored - sprawdzone przez aFku
- Gears of War 1 - sprawdzone przez aFku
- Grand Theft Auto IV
- Śródziemie: Cień Mordoru - sprawdzone przez aFku
- Borderlands 2 - sprawdzone przez aFku
- The Sims 3
- Assassin's Creed
- Assassin's Creed II
- Assassin's Creed: Revelations - sprawdzone przez aFku
- Blur - 04.12.16 r.
- Red Dead Redemption - 07.12.16 r.
- Madden NFL
- Diablo III: Reaper of Souls - 14.12.16 r.
- Call of Duty 3 - 14.12.16 r.
- Call of Duty: Modern Warfare 3 - 14.12.16 r.
- DIRT 3 - 15.12.16 r.
Ostatnio edytowano 15 gru 2016, o 01:08 przez lasmix, łącznie edytowano 22 razy
[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]

[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
Avatar użytkownika
User
 
Posty: 109
Konsola: FAT / LT 3.0 / 20GB + 500GB / iHas rev. E (4L08)
Podziękowania: 4

Re: iHas 124-14 E/EU nagrywa poprawnie

Postprzez lasmix » 22 sty 2015, o 23:52

Niestety nie mogę w tej chwili dorwać płytki z MID: Ritek
Natomiast na tych ustawieniach płytki Omega z MID: RICOHJPN-D01-67 nie nagrało mi tak aby konsola ją odtworzyła. Płytka wypalona bez błędu jednak uruchomienie płytki = błąd ze szmatką, szkoda bo może się okazać że jestem skazany na Verby, aczkolwiek to chyba jednak lepiej dla samej konsoli o ile się nie mylę :)
[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]

[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
Avatar użytkownika
User
Autor tematu
 
Posty: 109
Konsola: FAT / LT 3.0 / 20GB + 500GB / iHas rev. E (4L08)
Podziękowania: 4

Re: iHas 124-14 E/EU nagrywa poprawnie

Postprzez grom303 » 26 sty 2015, o 19:38

a jak z grami XGD2 ?
Edit
mam taki sam problem z tą ściereczką jaki masz firmware nagrywarki bo mam taką samą ?
Nie pisz posta pod postem używaj opcji Edycji... @x360
User
 
Posty: 4

Re: iHas 124-14 E/EU nagrywa poprawnie

Postprzez lasmix » 2 lut 2015, o 23:49

XGD2 nagrywa poprawnie, zarówno moja laptopowa nagrywara jak i iHas
FW w iHasie to 4L08

Edit: W pierwszym poście dodałem listę gier która działa / nie działa u mnie po nagraniu na tych ustawieniach
[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]

[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
Avatar użytkownika
User
Autor tematu
 
Posty: 109
Konsola: FAT / LT 3.0 / 20GB + 500GB / iHas rev. E (4L08)
Podziękowania: 4

Re: iHas 124-14 E/EU nagrywa poprawnie

Postprzez aFku » 3 lut 2015, o 20:27

Mam tą samą nagrywarke, nagrywałem GTA V według twoich zaleceń jak nagrywałem z właczonym OPC to nadal błąd ściereczki a jak bez OPC to mi "dysk nierozpoznany" wyskoczył i jakiś kod. Dałbyś rade podesłać ss całych swoich ustawień bo może coś pominąłem?
Avatar użytkownika
User
 
Posty: 35
Lokalizacja: Wlck
Konsola: XBOX360 Elite 120GB
Podziękowania: 2

Re: iHas 124-14 E/EU nagrywa poprawnie

Postprzez lasmix » 4 lut 2015, o 19:46

Spoko, ale gta 5 tez poprawnie nie nagrałem na żadnych ustawieniach więc chyba nie pomogę :)
Odpuściłem sobie ten tytuł. Od kumpla pożyczyłem grę i pograłem sobie :)
[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]

[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
Avatar użytkownika
User
Autor tematu
 
Posty: 109
Konsola: FAT / LT 3.0 / 20GB + 500GB / iHas rev. E (4L08)
Podziękowania: 4

Re: iHas 124-14 E/EU nagrywa poprawnie

Postprzez aFku » 4 lut 2015, o 19:59

A próbowałeś Assasina Revelation? Bo ten sam mam problem xD pozatym jak nagrywałem jeszcze Deadpoola i DMC nowe to mi w połowie instalacji wywalało że płyta jest porysowana więc śmiem twierdzić że to ta nagrywarka jest lewa a mniejszy udział mają w naszych niepowodzeniach ustawienia ;_;
Avatar użytkownika
User
 
Posty: 35
Lokalizacja: Wlck
Konsola: XBOX360 Elite 120GB
Podziękowania: 2

Re: iHas 124-14 E/EU nagrywa poprawnie

Postprzez lasmix » 5 lut 2015, o 16:51

Nie nie nagrywałem tego assassina. Muszę głównie obczaić gry dwu płytowe bo z nimi chyba mam największy problem
[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]

[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
Avatar użytkownika
User
Autor tematu
 
Posty: 109
Konsola: FAT / LT 3.0 / 20GB + 500GB / iHas rev. E (4L08)
Podziękowania: 4

Re: iHas 124-14 E/EU nagrywa poprawnie

Postprzez plusfon007 » 23 lut 2015, o 20:28

Z mojej strony moge dodac, ze rowniez posiadam ihasa124 E/EU. Nagrywam na verbatimach z wlaczonym opc i predkosc x4. Co do reszty ustawien mam zgodnoe z opisem IceG, tyle z w opcjach epromm mam wlaczona piersza i czwarta opcje i jak na razie GTA V, FIFA 15 i Forza Horizon 2 wypalilo bez najmniejszych problemow za pierwszym razem. Aha soft w ihasie to 4L08.
User
 
Posty: 2
Konsola: Elite 120gb

Re: iHas 124-14 E/EU nagrywa poprawnie

Postprzez lasmix » 20 mar 2015, o 21:46

Wczoraj do kolekcji poprawnie wypalonych gier dodałem kolejne 8 tytułów

aFku napisał(a):Mam tą samą nagrywarke, nagrywałem GTA V według twoich zaleceń jak nagrywałem z właczonym OPC to nadal błąd ściereczki a jak bez OPC to mi "dysk nierozpoznany" wyskoczył i jakiś kod. Dałbyś rade podesłać ss całych swoich ustawień bo może coś pominąłem?


btw. spróbuj wyczyścić pamięć cache. Czasami działa

Edit

Jeśli ktoś chce zobaczyć jakie są moje ustawienia to zapraszam >>TUTAJ<<

Edit

aFku napisał(a):Mam tą samą nagrywarke, nagrywałem GTA V według twoich zaleceń jak nagrywałem z właczonym OPC to nadal błąd ściereczki a jak bez OPC to mi "dysk nierozpoznany" wyskoczył i jakiś kod. Dałbyś rade podesłać ss całych swoich ustawień bo może coś pominąłem?


Siemka ty chciałeś moje ustawienia IMG Burna. Sorki że tak bardzo poźno ale trzymaj:
viewtopic.php?f=16&t=7875&p=87027#p87027

Edit

Dzisiaj poprawnie wypaliłem Wiedźmina 2: Zabójcy Królów edycja rozszerzona
[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]

[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
Avatar użytkownika
User
Autor tematu
 
Posty: 109
Konsola: FAT / LT 3.0 / 20GB + 500GB / iHas rev. E (4L08)
Podziękowania: 4

Następna strona

Powrót do Problemy, Pomoc

Kto przegląda temat

Użytkownicy przeglądający ten temat: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość