Jak Uruchamiać "Indyki'

Dział dla gier niezależnych.

Jak Uruchamiać "Indyki'

Postprzez XBOX » 8 kwi 2013, o 16:10

Aby uruchomić gry xbli musisz posiadać/wykonać;
- Konsolę z przeróbką JTAG/RGH
- Ustaw fakelive i signnotice = true w launch.ini
- Rozłącz konsolę z sieci
- Gry uruchamiaj z oryginalnego dashboardu
- Pliki gier kopiuj do folderu (584E07D2/00000002)
- TU wrzuć do folderu (584E07D2/00000002)
[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
Ostatnio edytowano 5 maja 2014, o 13:26 przez Ghost, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Aktualizacja linku
Avatar użytkownika
Administrator
 
Posty: 3440
Konsola: XBOX360 FAT/JASPER/RGH/LT3.0/120GB/KINECT
Podziękowania: 3113

Re: Jak Uruchamiać "Indyki'

Postprzez chrusmich » 19 maja 2013, o 21:17

mam pytanie
czy plik .ini który należy edytować znajduje się gdzieś w konsoli (jej tam plikach od dasha itp itp)
czy może chodzi o pliki gry ?
i jak to zrobić
prosił bym o dokładny instruktarz jeśli można (tego punktu) ;)
User
 
Posty: 41
Podziękowania: 2

Re: Jak Uruchamiać "Indyki'

Postprzez XBOX » 19 maja 2013, o 21:33

Główny katalog na dysku, ten plik odpala Twoje FSD.
Avatar użytkownika
Administrator
Autor tematu
 
Posty: 3440
Konsola: XBOX360 FAT/JASPER/RGH/LT3.0/120GB/KINECT
Podziękowania: 3113

Re: Jak Uruchamiać "Indyki'

Postprzez bulbacz » 23 gru 2013, o 16:53

po prosze reup TU
XBOX 360 SLIM|RGH 2.0|INT 500GB|EXT 1TB|4 PADY|KINECT
[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
User
 
Posty: 41
Konsola: 360 Slim 500Gb RGH
Podziękowania: 1

Re: Jak Uruchamiać "Indyki'

Postprzez SzymonD » 29 gru 2013, o 12:27

Launch.ini przekopiowałem na pena, zmieniłem na kompie (opcji fakelive i signnotice nie było - sam dodałem xD). Grę wrzuciłem do Content/0000...0/584E07D2/00000002 (00000002 sam musiałem utworzyć). TU również wrzuciłem. Gra dalej wymaga aktualizacji. Jak to naprawić? Błagam.

Dash 3.0 Rev58
Kernel 2.0.16203.0
User
 
Posty: 20

Re: Jak Uruchamiać "Indyki'

Postprzez Ghost » 5 maja 2014, o 13:25

bulbacz napisał(a):po prosze reup TU


[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
Avatar użytkownika
Zasłużony
 
Posty: 3046
Podziękowania: 3935

Re: Jak Uruchamiać "Indyki'

Postprzez rustus » 28 kwi 2015, o 06:23

U mnie indyk sie uruchamia, ale po wyswietleniu ekranu tytulowego z napisem "press start" nie reaguje na przyciski pada. Home dziala. Ktos sie z czyms takim spotkal?
Avatar użytkownika
User
 
Posty: 46
Konsola: slim / rgh / 250GB + 2TB
Podziękowania: 2

Re: Jak Uruchamiać "Indyki'

Postprzez x360 » 28 kwi 2015, o 15:35

rustus napisał(a):U mnie indyk sie uruchamia, ale po wyswietleniu ekranu tytulowego z napisem "press start" nie reaguje na przyciski pada. Home dziala. Ktos sie z czyms takim spotkal?

Spotkałem się z czymś takim pomogła taka akcja:
Uruchamiałem konsolę z penem na którym był plik Launch ini z brakiem ścieżki do FSD i uruchamiałem grę przez Xexmenu i wszystko było ok...
x360
 

Re: Jak Uruchamiać "Indyki'

Postprzez rustus » 30 kwi 2015, o 09:04

x360 napisał(a):
rustus napisał(a):U mnie indyk sie uruchamia, ale po wyswietleniu ekranu tytulowego z napisem "press start" nie reaguje na przyciski pada. Home dziala. Ktos sie z czyms takim spotkal?

Spotkałem się z czymś takim pomogła taka akcja:
Uruchamiałem konsolę z penem na którym był plik Launch ini z brakiem ścieżki do FSD i uruchamiałem grę przez Xexmenu i wszystko było ok...


Dzieki, Twoja sugestia sie przydala. Pomoglo, a dla potomnych krotkie podsumowanie jak sobie z tym poradzilem:
- Na nosniku wpietym w USB nie ma launch.ini i uruchamiam konsole z wcisnietym przyciskiem RB na padzie. FSD sie wtedy nie uruchamia tylko dash oryginalny. Z niego indyk dziala prawidlowo.
- launch.ini mam w pamieci wewnetrznej, wiec jak chce FSD to uruchamiam konsole zwyczajnie bez RB i wchodzi do FSD.

Wychodzi na to, ze FSD za bardzo bruzdzi indykom. Dodam, ze jezeli FSD ruchomie choc raz, a z niego wroce do originalego dasha, to indyk znow nie dziala. Wtedy znow pomaga twardy restart i przycisk RB.
Avatar użytkownika
User
 
Posty: 46
Konsola: slim / rgh / 250GB + 2TB
Podziękowania: 2

Re: Jak Uruchamiać "Indyki'

Postprzez x360 » 30 kwi 2015, o 15:42

rustus napisał(a):
x360 napisał(a):
rustus napisał(a):U mnie indyk sie uruchamia, ale po wyswietleniu ekranu tytulowego z napisem "press start" nie reaguje na przyciski pada. Home dziala. Ktos sie z czyms takim spotkal?

Spotkałem się z czymś takim pomogła taka akcja:
Uruchamiałem konsolę z penem na którym był plik Launch ini z brakiem ścieżki do FSD i uruchamiałem grę przez Xexmenu i wszystko było ok...


Dzieki, Twoja sugestia sie przydala. Pomoglo, a dla potomnych krotkie podsumowanie jak sobie z tym poradzilem:
- Na nosniku wpietym w USB nie ma launch.ini i uruchamiam konsole z wcisnietym przyciskiem RB na padzie. FSD sie wtedy nie uruchamia tylko dash oryginalny. Z niego indyk dziala prawidlowo.
- launch.ini mam w pamieci wewnetrznej, wiec jak chce FSD to uruchamiam konsole zwyczajnie bez RB i wchodzi do FSD.

Wychodzi na to, ze FSD za bardzo bruzdzi indykom. Dodam, ze jezeli FSD ruchomie choc raz, a z niego wroce do originalego dasha, to indyk znow nie dziala. Wtedy znow pomaga twardy restart i przycisk RB.



Można i tak z tym RB łapka leci...
Uruchamiając konsolę z RB i później przez Xexmenu możesz uruchomić FSD i indyk z FSD powinien działać...
x360
 


Powrót do XBLI Indie Games - gry niezależne

Kto przegląda temat

Użytkownicy przeglądający ten temat: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron