link nie działa

Dział dla Grających OnLine

link nie działa

Postprzez mihxbox » 16 sty 2015, o 00:05

Cześć
nie mam już pomysłów co jeszcze mogę zrobić:
fsd 3 rev775, jqe360 zalogowany, w grach obsługiwanych przez link mogę dołączyć na room, ale gier nie widze
porty odblokowane (urządzenie cisco epc3925, dostawaca inea), próbowałem 3071-3072 oraz 9050-9051 oczywiście both i enable zrobione zapisane zresetowany router z poziomu przeglądarki i kablem, ustawiłem nawet na routerze statyczne ip dla konsoli, próbowałem również host dmz
dziwne dla mnie jest to że na starym fsd 3 v735 nie widział aktualizacji musiałem zrobic ręcznie, teraz też nie widział, chodzi mi o skórki które też ręcznie musiałem wgrać, a na górze jest info "could not download version description file"
dostawca nie blokuje żadnych portów, wina xa czy router, czy robią mnie w uja?
User
 
Posty: 7
Konsola: xbox

Re: link nie działa

Postprzez mihxbox » 16 sty 2015, o 00:58

w inei zawsze miałem publiczne ip, to że nat ma coś z tym wspólnego to raczej wątpie, bo jeśli publiczne lub jego brak miało by tu znaczenie to gdzie są w takim razie użytkownicy np neostrady lub radiówek z tym pytaniem oni nie mają publicznego ip

o cos czytam że jakieś zminy były w czerwcu 2014 i pozabierali ip publiczne, zadzownie, ale moim zdaniem nie w tym problem
User
Autor tematu
 
Posty: 7
Konsola: xbox

Re: link nie działa

Postprzez kre2 » 16 sty 2015, o 10:12

w inei zawsze miałem publiczne ip, to że nat ma coś z tym wspólnego to raczej wątpie, bo jeśli publiczne lub jego brak miało by tu znaczenie to gdzie są w takim razie użytkownicy np neostrady lub radiówek z tym pytaniem oni nie mają publicznego ipw inei zawsze miałem publiczne ip, to że nat ma coś z tym wspólnego to raczej wątpie, bo jeśli publiczne lub jego brak miało by tu znaczenie to gdzie są w takim razie użytkownicy np neostrady lub radiówek z tym pytaniem oni nie mają publicznego ip


A np., że jak operator daje Ci wew. IP, to podłączając swój router i za nim konsolę, jesteś za podwójnym NAT'em i podwójnym Firewall'em, więc przekierowanie portów na Twoim routerze nic Ci nie da, jak operator nie zrobi tego samego u siebie, albo nie da Ci DMZ'a na Twój wewnętrzny adres IP przypisany do modemu/routera z INEI.
".... A kiedy przyjdzie Jezus , pokazemy mu tabliczke, z kierunkiem na Wieliczke :D "
Percival Schutenbach - Satansimus
Spawacz Konstrukcji Drewnianych
Ekspert
 
Posty: 1233
Lokalizacja: DDZ, Dzierżoniów, Dżersi Sitej :D
Konsola: Trinity S-RGH - Ace v2 by 15432
Podziękowania: 290

Re: link nie działa

Postprzez mihxbox » 17 sty 2015, o 16:09

narazie nic się nie wyjaśniło, zmieniam dostawce internetu, publiczne ip za złotówkę i się okaże
pozdrawiam
User
Autor tematu
 
Posty: 7
Konsola: xbox

Re: link nie działa

Postprzez xramzesxjwox » 10 lut 2015, o 18:48

I jak, poradziłeś sobie? Mam identyczny problem. Posiadam również internet z Inea, router TP link...
User
 
Posty: 14
Podziękowania: 4

Re: link nie działa

Postprzez xramzesxjwox » 12 lis 2015, o 00:22

Nie chciałbym zakładać nowego tematu. Mam identyczny problem, chciałbym pograć na linku w black ops 3 ale niestety nie mogę tego linka ogarnąć... :|
User
 
Posty: 14
Podziękowania: 4


Powrót do Xlink Kai, XBslink, Xbox Live, LINK

Kto przegląda temat

Użytkownicy przeglądający ten temat: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron