Problem z BO II, gra nie widzi pokoju

Dział dla Grających OnLine

Problem z BO II, gra nie widzi pokoju

Postprzez Degnerix » 13 sty 2016, o 21:29

Witam,
Posiadam Liveboxa 3.0, xboxa z rgh, aurore zamiast FSD, wszystko konfigurowałem tak jak w internecie pokazane jednak w tescie wyskakuje mi "Router UPNP FAIL" i te 2 pozycje niżej tak samo. W grze jak wejdę multiplayer>system link>join game to nie widzi żadnej gry nawet po nacisnięciu "x" (refresh). Oczywiście przed wybraniem tego wciskam Guide>system link> wybieram pokój. Wie ktoś o co chodzi ? I mógłby ktoś pomóc ? Nigdy wcześniej nie grałem na linku.
User
 
Posty: 52
Konsola: X360

Re: Problem z BO II, gra nie widzi pokoju

Postprzez piterk » 13 sty 2016, o 21:54

Tym że "Router UPNP" jest fail się nie przejmuj,
Jakie porty odblokowałeś?
Masz problem z FSD? Może z LINK? Czy nawet z routerm i odblokowywaniem portów pytaj śmiało a z chęcią doradzę.
Avatar użytkownika
Ja tu byłem
Moderator
 
Posty: 709
Lokalizacja: Podlasie
Konsola: SLIM CoronaV4 4Gb + RGHSquirt v1.2 + 1Tb WD
Podziękowania: 327

Re: Problem z BO II, gra nie widzi pokoju

Postprzez Degnerix » 13 sty 2016, o 23:02

3071-3072 tylko nie wiem czy dobrze to zrobiłem.... Occzywiście TU18 mam :)
User
Autor tematu
 
Posty: 52
Konsola: X360

Re: Problem z BO II, gra nie widzi pokoju

Postprzez piterk » 13 sty 2016, o 23:21

Co do Liveboxa na forum masz poradnik jak to zrobić. viewtopic.php?f=16&t=5519 .
Masz problem z FSD? Może z LINK? Czy nawet z routerm i odblokowywaniem portów pytaj śmiało a z chęcią doradzę.
Avatar użytkownika
Ja tu byłem
Moderator
 
Posty: 709
Lokalizacja: Podlasie
Konsola: SLIM CoronaV4 4Gb + RGHSquirt v1.2 + 1Tb WD
Podziękowania: 327

Re: Problem z BO II, gra nie widzi pokoju

Postprzez Degnerix » 14 sty 2016, o 10:48

Jest roznica jak mam polaczonego liveboxa przez wifi a nie przez kabel?
User
Autor tematu
 
Posty: 52
Konsola: X360

Re: Problem z BO II, gra nie widzi pokoju

Postprzez piterk » 14 sty 2016, o 14:22

Nie. W tutorialu opisałem na połączeniu za pomocą kabla Ethernet. Jednak bez problemu analogicznie można skonfigurować dla połączenia Wi-Fi. Pomiń tylko krok pierwszy.
Masz problem z FSD? Może z LINK? Czy nawet z routerm i odblokowywaniem portów pytaj śmiało a z chęcią doradzę.
Avatar użytkownika
Ja tu byłem
Moderator
 
Posty: 709
Lokalizacja: Podlasie
Konsola: SLIM CoronaV4 4Gb + RGHSquirt v1.2 + 1Tb WD
Podziękowania: 327

Re: Problem z BO II, gra nie widzi pokoju

Postprzez Degnerix » 14 sty 2016, o 21:27

Ten sam problem niestety...
User
Autor tematu
 
Posty: 52
Konsola: X360

Re: Problem z BO II, gra nie widzi pokoju

Postprzez piterk » 15 sty 2016, o 00:41

IP na stałe przypisane do konsoli? Próbowałeś na portach 9050 9051?
Masz problem z FSD? Może z LINK? Czy nawet z routerm i odblokowywaniem portów pytaj śmiało a z chęcią doradzę.
Avatar użytkownika
Ja tu byłem
Moderator
 
Posty: 709
Lokalizacja: Podlasie
Konsola: SLIM CoronaV4 4Gb + RGHSquirt v1.2 + 1Tb WD
Podziękowania: 327

Re: Problem z BO II, gra nie widzi pokoju

Postprzez Degnerix » 15 sty 2016, o 16:27

stałe ip hmm raczej nie przypisane, tak mam to na tych portach i nie działa. Dokładnie wygląda to u mnie tak :
Obrazek


@edit
Statyczny adres ip już przypisany, Port Data i Broadcast w tescie na konsoli już osiągalny, failed wyskakuje przy tym router UPNP lecz gra nadal nie widzi hostów. Jakiś pomysł ?

@edit

Na portach 3071-3072 to samo...

@edit
Na portach 3071-3072 jednak juz widzi hosty ale po próbie dołączenia do gry wyskakuje "Unable to join game session"

@edit
Już wszystko dziła :) Dzięki za pomoc :)
User
Autor tematu
 
Posty: 52
Konsola: X360

Re: Problem z BO II, gra nie widzi pokoju

Postprzez piterk » 16 sty 2016, o 14:48

Cieszą mnie dwie sprawy :) Że używałeś opcji edit :) druga, że w końcu się udało.

Coś zmieniałeś jeszcze czy po kilku próbach zaskoczyło.

Ps. miłego grania.
Masz problem z FSD? Może z LINK? Czy nawet z routerm i odblokowywaniem portów pytaj śmiało a z chęcią doradzę.
Avatar użytkownika
Ja tu byłem
Moderator
 
Posty: 709
Lokalizacja: Podlasie
Konsola: SLIM CoronaV4 4Gb + RGHSquirt v1.2 + 1Tb WD
Podziękowania: 327

Następna strona

Powrót do Xlink Kai, XBslink, Xbox Live, LINK

Kto przegląda temat

Użytkownicy przeglądający ten temat: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron