link poprzez transfer z androida ?

Dział dla Grających OnLine

link poprzez transfer z androida ?

Postprzez damianex132 » 12 lis 2015, o 14:39

tak jak w temacie.
czy jest możliwe żeby tak grać przez link ? Okładki normalnie mogę pobierać poprzez takie połaczenie i tu tez, ale nie mam pojecia jakie porty ustawić w xbox, sieć play
User
 
Posty: 29

Re: link poprzez transfer z androida ?

Postprzez x360 » 12 lis 2015, o 15:04

Da się tak grać..
U mnie w poradniku masz co i jak... Sam tak grałem...
x360
 

Re: link poprzez transfer z androida ?

Postprzez piterk » 12 lis 2015, o 15:09

X360 jam możesz podziel się w jakiej Sieci kipowales starter. Mam abonament w Play i niestety za grom poprzez udostępnianie nie działa link. A kombinowalem już chyba wszystko co możliwe. Powoli dochodzę do wniosku ze po stronie Play cos chyba blokują.
Masz problem z FSD? Może z LINK? Czy nawet z routerm i odblokowywaniem portów pytaj śmiało a z chęcią doradzę.
Avatar użytkownika
Ja tu byłem
Moderator
 
Posty: 709
Lokalizacja: Podlasie
Konsola: SLIM CoronaV4 4Gb + RGHSquirt v1.2 + 1Tb WD
Podziękowania: 327

Re: link poprzez transfer z androida ?

Postprzez x360 » 12 lis 2015, o 15:13

Też miałem Play... Dokładnie Play Online na kartę i telefon z Androidem z funkcją WiFi...
Samsung Trend 2 plus i wszystko ładnie działało... Żadnego odblokowywania portów tylko ustawienie portów w konsoli...

Aktualnie mam LTE od CP... Żeby uruchomić linka na CP należy zawracać im tyłki o nadanie Publicznego IP...
A przy LTE za router służy mi laptop z Ubuntu...
x360
 

Re: link poprzez transfer z androida ?

Postprzez piterk » 12 lis 2015, o 15:21

U mnie sytuacja wygląda tak.

Abonament w Play z nr komórkowym. W abonamencie na telefonie nielimitowAny net robie router w telefonie (Samsung X Cover 3) lecz przy teście połączenia porty na fail link nie działa. Myślałem ze moze z tel cos nie tak to druga opcja.

Internet mobilny z Play wpinany pod USB. Laptop z win 7 skonfigurowa e udostępnianie po Lan skonfigurowana zapora systemowa zapora w antywirusie i objawy jak przy telefonie. Stan portów fail i nie widać pokoi. Czy

jedyne co mi zostało to spróbować na live cd z linuxem.
Masz problem z FSD? Może z LINK? Czy nawet z routerm i odblokowywaniem portów pytaj śmiało a z chęcią doradzę.
Avatar użytkownika
Ja tu byłem
Moderator
 
Posty: 709
Lokalizacja: Podlasie
Konsola: SLIM CoronaV4 4Gb + RGHSquirt v1.2 + 1Tb WD
Podziękowania: 327

Re: link poprzez transfer z androida ?

Postprzez x360 » 12 lis 2015, o 15:25

Wal test połączenia w konsoli próbuj na żywca...
AlbDan używa tabletu jako routera i mu działa...
Jest jeszcze opcja routera pod który podpina się modem USB... W przyszłości będę testował coś takiego..
x360
 

Re: link poprzez transfer z androida ?

Postprzez piterk » 12 lis 2015, o 15:33

Testował już jak szalony i w nxe dla pewności. I w fsd oraz aurorze. Ale widać świat jest przeciwko mnie. ;) zobaczę jak tak na inny. Telefonie jeszcze. Dobrze wiedzieć ze komuś dział A moje próby to nie walka z wiatrakami.
Masz problem z FSD? Może z LINK? Czy nawet z routerm i odblokowywaniem portów pytaj śmiało a z chęcią doradzę.
Avatar użytkownika
Ja tu byłem
Moderator
 
Posty: 709
Lokalizacja: Podlasie
Konsola: SLIM CoronaV4 4Gb + RGHSquirt v1.2 + 1Tb WD
Podziękowania: 327

Re: link poprzez transfer z androida ?

Postprzez damianex132 » 12 lis 2015, o 15:57

ja mam sieć play ale taka normalna, nie ze tylko dla internetu.
połączenie z xboxunity jest, ip się wyświetla, , system link wciaz jest na szaro , po zrobieniu testu przy wtyczce F3
stan upnp - nie znaleziono routera z upnp
stan portu danych - port 1981 tcp fail udp : fail
stan portu rozgłasz - Port 1983 tcp :fail udp : fail
stan uwierzytelniania : damianex : Pass
devLink wyłaczony - jest wyłączony
włączona łątka ping - jest : ping patch aktywny

ktoś wie jak to rozwiązać ? inne porty? ale jakie dla Play?
telefon nexus 4 zroot

gra którą próbuje odpalić to black ops III, daje multiplayer ale tam nie mam możliwości wyboru link, a system link po wciśnięciu guide wciąż na szaro :/

pobrałem apkę i sprawdziłęm wolne porty
są to :
49767
45516
42822
37665
5037
niestety musze spadac, ale za dwie godzinki spróbuje coś zdziałać i dam znać jeśli się uda połączyć z wykorzystaniem tych portów
User
Autor tematu
 
Posty: 29

Re: link poprzez transfer z androida ?

Postprzez x360 » 12 lis 2015, o 17:22

A najważniejsze pytanie posiadasz konto na Unity???
Testem portów się nie przejmuj ja go olewam... Ma działać....

Spoiler:

Spoiler:
x360
 

Re: link poprzez transfer z androida ?

Postprzez piterk » 12 lis 2015, o 18:11

To że system link jest na szaro to nie wina portów. Sprawdź czy w ustawieniach masz aktywną wtyczkę system link.
Masz problem z FSD? Może z LINK? Czy nawet z routerm i odblokowywaniem portów pytaj śmiało a z chęcią doradzę.
Avatar użytkownika
Ja tu byłem
Moderator
 
Posty: 709
Lokalizacja: Podlasie
Konsola: SLIM CoronaV4 4Gb + RGHSquirt v1.2 + 1Tb WD
Podziękowania: 327

Następna strona

Powrót do Xlink Kai, XBslink, Xbox Live, LINK

Kto przegląda temat

Użytkownicy przeglądający ten temat: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość