RGH - problem z połączeniem link

Dział dla Grających OnLine

Re: RGH - problem z połączeniem link

Postprzez kre2 » 6 lip 2015, o 17:04

Przez FTP będą problemy tylko i wyłącznie jak ustawiony będzie adres spoza zakresu sieci, jeżeli masz ustawioną inną podsieć niż komputery w sieci to się nie połączysz. Podaj jakie masz ustawienia ip,maski i bramy na PC a jaki na konsoli.
".... A kiedy przyjdzie Jezus , pokazemy mu tabliczke, z kierunkiem na Wieliczke :D "
Percival Schutenbach - Satansimus
Spawacz Konstrukcji Drewnianych
Ekspert
 
Posty: 1225
Lokalizacja: DDZ, Dzierżoniów, Dżersi Sitej :D
Konsola: Trinity S-RGH - Ace v2 by 15432
Podziękowania: 287

Re: RGH - problem z połączeniem link

Postprzez vortex90 » 6 lip 2015, o 22:07

komputer 192.168.1.2 maska 255.255.255.0 brama 192.168.1.1 xbox 192.168.1.5 maska 255.255.255.0 brama 192.168.1.1
User
Autor tematu
 
Posty: 14
Konsola: Xbox 360 Slim

Re: RGH - problem z połączeniem link

Postprzez kre2 » 7 lip 2015, o 09:15

No to teoretycznie wszystko powinno działać jak należy, jak by nie chciało współpracować zmień adresację na DHCP w konsoli, przekieruj testowo na jej adres porty i sprawdź czy działa.
".... A kiedy przyjdzie Jezus , pokazemy mu tabliczke, z kierunkiem na Wieliczke :D "
Percival Schutenbach - Satansimus
Spawacz Konstrukcji Drewnianych
Ekspert
 
Posty: 1225
Lokalizacja: DDZ, Dzierżoniów, Dżersi Sitej :D
Konsola: Trinity S-RGH - Ace v2 by 15432
Podziękowania: 287

Re: RGH - problem z połączeniem link

Postprzez vortex90 » 7 lip 2015, o 16:38

w diablo III system link mam aktywny, mogę wejść w lobby, dołączać do innych itp, w pozostałych grach typu moh warfighter, battlefield hardline, gta v, system link jest zablokowany. Przy diablo jest na portach 9050-9051
User
Autor tematu
 
Posty: 14
Konsola: Xbox 360 Slim

Re: RGH - problem z połączeniem link

Postprzez kre2 » 8 lip 2015, o 14:33

[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]

Tutaj sprawdź które gry obsługują system Link a które nie, wygląda na to, że masz połączenia skonfigurowane prawidłowo tak samo jak przekierowania portów.
Wygląda na to, że operator używał portów 3071-3072 dla własnych rozwiązań i dlatego miałeś kłopot z działaniem całości po ich przekierowaniu :)
Shit Happens w skrócie :D
".... A kiedy przyjdzie Jezus , pokazemy mu tabliczke, z kierunkiem na Wieliczke :D "
Percival Schutenbach - Satansimus
Spawacz Konstrukcji Drewnianych
Ekspert
 
Posty: 1225
Lokalizacja: DDZ, Dzierżoniów, Dżersi Sitej :D
Konsola: Trinity S-RGH - Ace v2 by 15432
Podziękowania: 287

Re: RGH - problem z połączeniem link

Postprzez vortex90 » 8 lip 2015, o 14:49

już bliżej niż dalej, dzisiaj udało się odpalić CoD MW3, system link aktywny, wchodzę w niego, dołączam w lobby do pokoju gdzie jest 20 graczy, pojawia się złoty pad przy tym pokoju, wychodzę z linku, przechodze do mw3 do multi --> system link--> join game i tutaj mam pustą tabele, nic się nie wyświetla ;/ oczywiście najnowsze TU zainstalowane.
User
Autor tematu
 
Posty: 14
Konsola: Xbox 360 Slim

Re: RGH - problem z połączeniem link

Postprzez vortex90 » 12 lip 2015, o 18:38

Jeszcze pytanie, w linku nie pokazuje mi mojego TU ściągniętego, na czerwono jest informacja, że najnowsze TU jest to powiedzmy ver 17 a u mnie jest 0. Gdzie normalnie pobieram najnowsze i aktywuje przez Aurora 0,5
User
Autor tematu
 
Posty: 14
Konsola: Xbox 360 Slim

Re: RGH - problem z połączeniem link

Postprzez x360 » 12 lip 2015, o 18:45

Hmm usuń i pobierz ponownie i aktywuj ponownie.... Jaka gra???
x360
 

Re: RGH - problem z połączeniem link

Postprzez vortex90 » 12 lip 2015, o 20:22

już pobierałem ze 3x, CoD Ghost, próbowałem różne sposoby, restar konsoli, restart aurory i dalej w linku pokazuje moje TU 0 na czerwono
User
Autor tematu
 
Posty: 14
Konsola: Xbox 360 Slim

Re: RGH - problem z połączeniem link

Postprzez x360 » 12 lip 2015, o 21:08

hmm spróbuj pobrać ręcznie i wrzucić ręcznie na dysk
Hdd1/content/16zer/415608fc/000B0000/tutaj TU
Ludzie mieli problemy z TU16 viewtopic.php?f=13&t=7445&start=30
Sprawdzałem u siebie ale Tu pobierałem jakiś czas temu i tu 17 działa po aktywacji... Spróbuj jeszcze czyszczenia pamięci podręcznej...
Jeśli chcesz grać w Ghosta na linku to najwięcej ludzi gra właśnie na TU0 sam od czasu grywam...
x360
 

Poprzednia strona

Powrót do Xlink Kai, XBslink, Xbox Live, LINK

Kto przegląda temat

Użytkownicy przeglądający ten temat: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość