RGH - problem z połączeniem link

Dział dla Grających OnLine

RGH - problem z połączeniem link

Postprzez vortex90 » 4 lip 2015, o 16:51

Witam posiadam, xboxa corona v2 4gb +rgh, dash 17349, dashlunch 3,15 oraz aurora 0,5b. Xbox w nxe jest połączony z wifi, w aurorze pokazuje ip, lecz przy teście wychodzi fail, zdjęcia moich ustawień
[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
User
 
Posty: 14
Konsola: Xbox 360 Slim

Re: RGH - problem z połączeniem link

Postprzez vortex90 » 5 lip 2015, o 19:59

problem okazało się, iż mam zaufane "mac" urządzeń w routerze, po dodaniu mac xboxa test link przechodzi prawie do końca Obrazek
FAILED pojawia się przy dwóch ostatnich opcjach - port. Jak łatwo się domyśleć nie mam dodanych przekierowań, ktoś ma pomysł jak to zrobić na huawei b593-22 ? Mam ustawione tak [Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki] ale jest źle.[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
User
Autor tematu
 
Posty: 14
Konsola: Xbox 360 Slim

Re: RGH - problem z połączeniem link

Postprzez AlbDan » 5 lip 2015, o 20:04

Musisz jeszcze zalogować się do xboxunity.
Avatar użytkownika
Przyjaciel
 
Posty: 773
Konsola: xbox 360 slim E RGH 2.0
Podziękowania: 435

Re: RGH - problem z połączeniem link

Postprzez vortex90 » 5 lip 2015, o 23:06

tak to już też ogarnięte, zdjęcie przez przypadek wrzucone z pierwszego posta, wszystko na zielono oprócz - port data oraz por broadcast.
User
Autor tematu
 
Posty: 14
Konsola: Xbox 360 Slim

Re: RGH - problem z połączeniem link

Postprzez kre2 » 6 lip 2015, o 07:05

[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]

Zakres portów zdalnych masz 3071-3072 ale port na który do konsoli ma wpadać połączenie masz 80.
zmień z 80 na 3071-3072 i będzie działać.
".... A kiedy przyjdzie Jezus , pokazemy mu tabliczke, z kierunkiem na Wieliczke :D "
Percival Schutenbach - Satansimus
Spawacz Konstrukcji Drewnianych
Ekspert
 
Posty: 1233
Lokalizacja: DDZ, Dzierżoniów, Dżersi Sitej :D
Konsola: Trinity S-RGH - Ace v2 by 15432
Podziękowania: 290

Re: RGH - problem z połączeniem link

Postprzez vortex90 » 6 lip 2015, o 08:12

no właśnie tak nie mogę, "Nieprawidłowy port lokalny. Podaj liczbę całkowitą z zakresu od 0 do 65 535." Ustawię na 3071 i zobaczę czy są zmiany.


Po ustawieniu portu na 3071 dalej to samo fail dwie ostatnie pozycje.
User
Autor tematu
 
Posty: 14
Konsola: Xbox 360 Slim

Re: RGH - problem z połączeniem link

Postprzez kre2 » 6 lip 2015, o 09:10

Tak, bo trzeba ustawiać porty pojedynczo czyli ustawiasz port zdalny 3071 lokalny 3071, zdalny 3072 i lokalny 3072, nie zapomnij o protokołach aby były ustawione na TCP i UDP.
".... A kiedy przyjdzie Jezus , pokazemy mu tabliczke, z kierunkiem na Wieliczke :D "
Percival Schutenbach - Satansimus
Spawacz Konstrukcji Drewnianych
Ekspert
 
Posty: 1233
Lokalizacja: DDZ, Dzierżoniów, Dżersi Sitej :D
Konsola: Trinity S-RGH - Ace v2 by 15432
Podziękowania: 290

Re: RGH - problem z połączeniem link

Postprzez vortex90 » 6 lip 2015, o 10:04

[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki] dodałem tak jak mówiłeś, po tej modyfikacji niema całkowicie neta na konsoli, w nxe także nie mogę się połączyć z PC. Sprawdzę jeszcze z portem 9050-9051 lub w ostateczności zakupię kabel i przez niego może się uda.
User
Autor tematu
 
Posty: 14
Konsola: Xbox 360 Slim

Re: RGH - problem z połączeniem link

Postprzez kre2 » 6 lip 2015, o 12:53

przekierowania są poprawnie zrobione i nie mają one wpływu na to że konsola nie ma połączenia z internetem, jak pod FSD czu Aurorą zadziała Ci połączenie z konsolą przez FTP to znaczy, że konsola działa w sieci poprawnie, adres konsoli jest przypisany przez DHCP czy ręcznie ustawiałeś ?
".... A kiedy przyjdzie Jezus , pokazemy mu tabliczke, z kierunkiem na Wieliczke :D "
Percival Schutenbach - Satansimus
Spawacz Konstrukcji Drewnianych
Ekspert
 
Posty: 1233
Lokalizacja: DDZ, Dzierżoniów, Dżersi Sitej :D
Konsola: Trinity S-RGH - Ace v2 by 15432
Podziękowania: 290

Re: RGH - problem z połączeniem link

Postprzez vortex90 » 6 lip 2015, o 13:35

ustawiałem ręcznie, ponieważ przez dhcp przy każdym restarcie przypisuje inne ip, a tak mam stałe, po zmianie portów na 9050-9051 internet powrócił do konsoli lecz dalej fail przy port data oraz por broadcast. Z ftp także mam problem, używając filezilla nie mogę się połączyć "Connecting to server 192.168.1.5:21...
Connected, waiting for authentication
Protocol error: Unknown protocol identifier (0x50 0x50 0x48). Most likely connected to the wrong port.
Connection to server closed.
Trying to reconnect in 5 seconds"
A używając 350 content menager 2.2 test przechodzi jako pozytywny ale jak chcę wczytać dyski to pojawia się "Unable to connect - fsd did not respond"
Używam aurora 0,5b
User
Autor tematu
 
Posty: 14
Konsola: Xbox 360 Slim

Następna strona

Powrót do Xlink Kai, XBslink, Xbox Live, LINK

Kto przegląda temat

Użytkownicy przeglądający ten temat: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość