[Tutorial] Czyszczenie pamięci podręcznej

Poradniki i artykuły

Re: [Tutorial] Czyszczenie pamięci podręcznej

Postprzez tomar21 » 5 sty 2015, o 13:25

Dziękuje Bardzo
Wszystko jest w porządku usunięcie plików databases pomogło, szafa gra i komoda tańczy.
Mam tylko pytanie : czy odznaczenie skanowania przy starcie zapobiegnie muleniu przy starcie i pobieraniu już pobranych okładek.?
User
 
Posty: 3
Konsola: slim E
Podziękowania: 1

Re: [Tutorial] Czyszczenie pamięci podręcznej

Postprzez morf81 » 5 sty 2015, o 13:27

FSD powinno odpalać szybciej z odznaczonym skanowaniem na starcie.
Avatar użytkownika
Administrator
Autor tematu
 
Posty: 5894
Konsola: Xbox One Slim, Xbox 360 Slim
Podziękowania: 1991

Re: [Tutorial] Czyszczenie pamięci podręcznej

Postprzez tomar21 » 18 sty 2015, o 11:20

Witam
Poproszę jeszcze raz o pomoc bez zakładania nowego tematu ,chodzi o to że biblioteka gier jest niekompletna.
Zrobiłem wszystkie powyższe zabiegi i z pośród 35 gier jest widoczne 31, głębokość skanowania ustawiona na 10.
Dodam tylko że gry były już wcześniej widoczne w bibliotece, widać je natomiast w menager plików - gry są na dysku zewnętrznym.
User
 
Posty: 3
Konsola: slim E
Podziękowania: 1

Re: [Tutorial] Czyszczenie pamięci podręcznej

Postprzez x360 » 18 sty 2015, o 11:34

Może przeskanuj ręcznie i zobacz czy się okładki pojawiły....
Jaką masz wersję FSD???
Kolejna możliwość FSD się sypie....
x360
 

Re: [Tutorial] Czyszczenie pamięci podręcznej

Postprzez POJeeP » 18 sty 2015, o 11:35

tomar21 napisał(a):Witam
Poproszę jeszcze raz o pomoc bez zakładania nowego tematu ,chodzi o to że biblioteka gier jest niekompletna.
Zrobiłem wszystkie powyższe zabiegi i z pośród 35 gier jest widoczne 31, głębokość skanowania ustawiona na 10.
Dodam tylko że gry były już wcześniej widoczne w bibliotece, widać je natomiast w menager plików - gry są na dysku zewnętrznym.

a na pewno wszystkie gry masz w jednym głównym folderze ?? i prawidłowo ustawione ścieżki ?? i czy podczas ustawiania ścieżek masz ustawione wszystko na AUTOMATYCZNIE ??
POMOGŁEM ?? Kliknij w zieloną łapkę :)
Avatar użytkownika
Zasłużony
 
Posty: 3102
Lokalizacja: W-wa
Konsola: xbox360 rgh
Podziękowania: 2394

Re: [Tutorial] Czyszczenie pamięci podręcznej

Postprzez siasin » 21 sty 2015, o 21:56

Mi pomogło, Dzięki temu odpaliłem Tomb Raidera
User
 
Posty: 1
Konsola: Slim 250 RGH

Re: Odp: [Tutorial] Czyszczenie pamięci podręcznej

Postprzez iPINGWIN » 23 mar 2015, o 23:24

Tutek ładnie opisany, który powinien zrozumieć największy laik :D. Są to proste rzeczy, a jednak większość tego nie umie. Tak czy inaczej łapka leci ;)

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
Ostatnio edytowano 24 mar 2015, o 05:03 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Używaj ładnych słów o ludziach...
[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
Avatar użytkownika
Przyjaciel
 
Posty: 929
Lokalizacja: Kujawsko-Pomorskie || Janikowo
Konsola: PC
Podziękowania: 122

Re: [Tutorial] Czyszczenie pamięci podręcznej

Postprzez xy.yx » 6 mar 2016, o 16:53

Podepnę się pod temat bo u mnie jest nietypowa sytuacja, zauważyłem przycięcia wiec wyczyściłem pamieć podręczną z poziomu FSD, w efekcie osunęło mi okładki a zostały opisy, ścieżek do gier też nie usunęło wiec nie musiałem nic ustawiać. Niestety ale poprawy też nie widać. Zrobiłem więc czyszczenie z poziomu oryginalnego systemu(ustawienia konsoli->pamięć masowa). Efekt taki sam jak po czyszczeniu z FSD.
Czy to znaczy że jednak nie wyczyściło tej pamięci? Można ją wyczyścić ręcznie np z poziomu menedżera plików w FSD?
User
 
Posty: 17

Re: [Tutorial] Czyszczenie pamięci podręcznej

Postprzez PeCetoLog » 6 mar 2016, o 17:49

Niestety czyszczenie to czyszczenie. Co jakiś czas trzeba zrobić reinstall.
Niektóre gry wyciskają z konsoli max i potrzebują całych zasobów. Aurora/FSD to są nakładki na system, zajmują trochę pamięci ich pluginy itp. ustawienia monitorując co robisz zabierają zasoby. Spróbuj przetestować - tytuł który Ci ostro przycina zagrać bezpośrednio z NXE.
Ja kiedyś testnąłem jakieś CoD, konsola odpalona do Aurory, z Aurory odpalony FSD, z FSD z File Managera CoD.
No powiem, działało, ale po ok kwadransie widać było że konsola sie poci.

Drugim problemem jest zapełnienie dysku twardego. Jak ktoś na wewnętrzny wgra sobie np grę Handball 16 (1,7GB) w wersji XEX (27126 files in 682 folders) i ma takich programistycznych perełek na dysku więcej, to niestety dysk twardy może nie wydalać w odczycie jakichś danych, spowalnia i coś haczy.
Dlatego takie cuda jak pcham na HDD wewnętrzny to tylko jako GOD, a na usb nie ma to chyba znaczenia.
In GOD (containers) We Trust
Avatar użytkownika
Ekspert
 
Posty: 1184
Konsola: Jasper JTAG/ Trinity RGH
Podziękowania: 860

Re: [Tutorial] Czyszczenie pamięci podręcznej

Postprzez xy.yx » 6 mar 2016, o 19:09

Będąc w NXE wchodzę w gry, mam tam tylko Xexmenu jako demo. Po włączeniu Xexmenu zmieniam takie jakby zakładki Rb i Lb, w zakładce gier jest pusto(no games discovered), w zakładce "menedzera plików" (podobnego jak w FSD) mogę uruchomić gry tylko w formacie XEX (poprzez default.xex). Gier w formacie GOD nie da się uruchomić. Nie obsługiwany format przez Xexmenu? Szkopuł w tym że prawie wszystkie gry mam w GOD i akurat te które sprawiają problemy są też w GOD.
Jakim sposobem uruchomić gre w formacie GOD bezpośrednio z NXE?

Co do dysku to mam 500gb wewnętrzny, w tej chwili mam wolnego miejsca około 220gb. Gier na liście ~32. Z czego w formacie XEX nie więcej niż 5.
Podejrzewasz że to wina dysku? Najlepiej chyba jak przerzucę grę na pendrive-a i sprawdzę czy będzie lepiej.

A wracając jeszcze do czyszczenia pamięci, na poprzednich stronach że po czyszczeniu kasowało im ustawienia ścieżek w FSD a u mnie pozostały te ustawienia i co dziwne pozostały opisy gier tam gdzie miałem okładki). Jeszcze jednym szczególem jaki zauważyłem to to że w miejscu gdzie jest gdzie jest avatar(ruszający się ludek) gdzie można Y uruchomić grę w którą grało się ostatnio nie pojawiają się miniaturki gier(takie które można zobaczyć np w iso2god jak się dodaje obraz). W miejscu tych miniaturek są czarne kwardraciki "No Pc".

Wchodząc do folderu "Cache" poprzez menedżera jest tam tylko aktualizacja do Rise of Tomb Raider której sam tam nie wrzucałem, widocznie system sam ją przeniósł z contentu.
User
 
Posty: 17

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poradniki/Tutoriale

Kto przegląda temat

Użytkownicy przeglądający ten temat: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość