[TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Poradniki i artykuły

Re: [TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Postprzez arnold1994 » 12 gru 2014, o 17:54

oczywiście że w fsd też zmieniłem
mam internet z cyfrowego polsatu
DMZ jest włączony
User
 
Posty: 5
Konsola: slim

Re: [TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Postprzez piterk » 12 gru 2014, o 18:17

W takim razie jeśli mowa o internecie LTE to niestety porty są blokowane przez usługodawcę.
Masz problem z FSD? Może z LINK? Czy nawet z routerm i odblokowywaniem portów pytaj śmiało a z chęcią doradzę.
Avatar użytkownika
Ja tu byłem
Moderator
 
Posty: 709
Lokalizacja: Podlasie
Konsola: SLIM CoronaV4 4Gb + RGHSquirt v1.2 + 1Tb WD
Podziękowania: 327

Re: [TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Postprzez arnold1994 » 12 gru 2014, o 20:21

dziękuję za pomoc i informacje
User
 
Posty: 5
Konsola: slim

Re: [TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Postprzez Szpecu » 12 gru 2014, o 21:42

A ja nadal problemy, niestety nie mogę wykonać osobnych reguł na portów z opachu TCP etc ... muszę obie opcje dawać na BOTH, w przeciwnym razie wywala mi router (w sensie strona wygasa), nie wiem co to UPC odpierdziela ... porty oczywiście zmienione również w FSD ... jestem już blady ...
Nie każdy gamer musi być grubym nerdem!;)
Respect for all!
Hardstyle & Paintball 4 Evah!


http://xbox360iso.pl/viewtopic.php?f=16&p=90734#p90734 Instalacja itemów pod Avatary offline by Me ;)
Avatar użytkownika
User
 
Posty: 289
Lokalizacja: Jastrzębie - Zdrój
Konsola: xbox 360 E Stingray 750GB
Podziękowania: 36

Re: [TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Postprzez piterk » 12 gru 2014, o 21:52

Szpecu Podeślij screena z FSD i ustawnie w routerze będziemy kombinować dalej. Choć przyznam że spotkałem się z przypadkami że na UPC nic nie dało się wskórać.
Jak próbowałeś przypisać porty oddzielnie robiłeś wszystko na raz wtedy save czy jedna regułą save druga reguła save itp. ?

A jak z zawieszaniem się FSD??
Masz problem z FSD? Może z LINK? Czy nawet z routerm i odblokowywaniem portów pytaj śmiało a z chęcią doradzę.
Avatar użytkownika
Ja tu byłem
Moderator
 
Posty: 709
Lokalizacja: Podlasie
Konsola: SLIM CoronaV4 4Gb + RGHSquirt v1.2 + 1Tb WD
Podziękowania: 327

Re: [TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Postprzez Szpecu » 15 gru 2014, o 07:27

piterk, póki co nie wiesza się (mimo, że nic nie zrobiłem), bo staram się wybierać grę jak najszybciej ... Czego dokładnie chcesz te screeny?
Nie każdy gamer musi być grubym nerdem!;)
Respect for all!
Hardstyle & Paintball 4 Evah!


http://xbox360iso.pl/viewtopic.php?f=16&p=90734#p90734 Instalacja itemów pod Avatary offline by Me ;)
Avatar użytkownika
User
 
Posty: 289
Lokalizacja: Jastrzębie - Zdrój
Konsola: xbox 360 E Stingray 750GB
Podziękowania: 36

Re: [TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Postprzez Tieru » 30 gru 2014, o 18:45

Mam internet z Plusa, POWER LTE.
Czy jest możliwość połączenie się routerem z konsolą?
Obrazek
User
 
Posty: 5
Konsola: RGH/X360

Re: [TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Postprzez jigss » 6 sty 2015, o 13:36

hejka ja również nie mogę się połączyć z linkiem. internet z dialogu teraz netia w routerze porty odblokowane i nic w cod ghost diablo 3 nie widzi linka.
ustawienia rutera Technicolor TG589vn
Obrazek

na konto xboxunity loguje się bez problemu okładki również pobiera tylko ten system link ciągle szary i nie mogę wejść
Avatar użytkownika
User
 
Posty: 1
Lokalizacja: Bielawa
Konsola: TRINITY

Re: [TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Postprzez ch3mn3y » 27 sty 2015, o 18:48

czy po podlaczeniu konsoli z rgh tym sposobem dalej ryzykuje sie bana?
XBOX 360 (S) | RGH2 | 16537 | FSD Rev775
SONY PlayStation Portable (PSP-2004) | TA-085v1 | 6.61 | ME v2.3
Avatar użytkownika
User
 
Posty: 22
Konsola: Slim
Podziękowania: 1

Re: [TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Postprzez x360 » 27 sty 2015, o 18:58

System link jest wolny od banów... Ponieważ nie łączy się z Xbox Live tylko użytkownicy robią za hosty...
Oznacza to, że można grać w niektóre tytuły, czyli te które posiadają system link
x360
 

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poradniki/Tutoriale

Kto przegląda temat

Użytkownicy przeglądający ten temat: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość