[TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Poradniki i artykuły

Re: [TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Postprzez Szpecu » 10 gru 2014, o 22:46

Skórkę mam podstawową, dysk 750GB mam wpięty jako wewnetrzny i na nim mam FSD właśnie ... Mam nadzieje że ktoś mi w końcu pomoże, bo już żona wiesza na mnie psy, że bubla kupiłem :P
Nie każdy gamer musi być grubym nerdem!;)
Respect for all!
Hardstyle & Paintball 4 Evah!


http://xbox360iso.pl/viewtopic.php?f=16&p=90734#p90734 Instalacja itemów pod Avatary offline by Me ;)
Avatar użytkownika
User
 
Posty: 289
Lokalizacja: Jastrzębie - Zdrój
Konsola: xbox 360 E Stingray 750GB
Podziękowania: 36

Re: [TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Postprzez piterk » 10 gru 2014, o 23:03

Szpecu tak z ciekawości i aby uchronić Cię przed żoną. Próbowałeś wyłączyć automatyczne skanowanie przy uruchamianiu oraz wyłączyć wtyczkę od pogody. Co do portów spróbuj każdy port oddzielnie odblokować usuń reguły które utworzyłeś i zrób tak:
IP 9051 TCP
IP 9051 UDP
IP 9050 TCP
IP 9051 UDP

Tak żebyś miał 4 reguły. te porty ustaw także w ustawieniach FSD
Masz problem z FSD? Może z LINK? Czy nawet z routerm i odblokowywaniem portów pytaj śmiało a z chęcią doradzę.
Avatar użytkownika
Ja tu byłem
Moderator
 
Posty: 709
Lokalizacja: Podlasie
Konsola: SLIM CoronaV4 4Gb + RGHSquirt v1.2 + 1Tb WD
Podziękowania: 327

Re: [TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Postprzez Szpecu » 11 gru 2014, o 07:50

Automatyczne skanowanie mam wyłączone, ale nie jestem pewien co do wtyczki z pogody, te porty w FSD gdzie mam umieścić?
Nie każdy gamer musi być grubym nerdem!;)
Respect for all!
Hardstyle & Paintball 4 Evah!


http://xbox360iso.pl/viewtopic.php?f=16&p=90734#p90734 Instalacja itemów pod Avatary offline by Me ;)
Avatar użytkownika
User
 
Posty: 289
Lokalizacja: Jastrzębie - Zdrój
Konsola: xbox 360 E Stingray 750GB
Podziękowania: 36

Re: [TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Postprzez piterk » 11 gru 2014, o 13:07

W FSD w chodzisz w Settings(Ustawienia)->Plugin Settings(Ustawienia wtyczek)->F3Plugin i tumasz dwa okna i w nich pozmieniaj numery portów.
[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]

Pogoda wyłącz w Settings(Ustawieia)->General Setting(Ustawienia główne)->Show Weather on Startup(Pokazuj pogodę przy starcie)
[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
Masz problem z FSD? Może z LINK? Czy nawet z routerm i odblokowywaniem portów pytaj śmiało a z chęcią doradzę.
Avatar użytkownika
Ja tu byłem
Moderator
 
Posty: 709
Lokalizacja: Podlasie
Konsola: SLIM CoronaV4 4Gb + RGHSquirt v1.2 + 1Tb WD
Podziękowania: 327

Re: [TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Postprzez arnold1994 » 12 gru 2014, o 14:54

Witam ja mam Router D-Link DWR-116 i nie wiem gdzie wpisać porty próbowałem w Serwerze wirtualnym ale nie działa później aplikacjach Specjalnych i też nie działa
User
 
Posty: 5
Konsola: slim

Re: [TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Postprzez piterk » 12 gru 2014, o 15:17

arnold1994 napisał(a):Witam ja mam Router D-Link DWR-116 i nie wiem gdzie wpisać porty próbowałem w Serwerze wirtualnym ale nie działa później aplikacjach Specjalnych i też nie działa


Wrzuć screena jak skonfigurowałeś porty w zakładce VIRTUAL SERVER
Masz problem z FSD? Może z LINK? Czy nawet z routerm i odblokowywaniem portów pytaj śmiało a z chęcią doradzę.
Avatar użytkownika
Ja tu byłem
Moderator
 
Posty: 709
Lokalizacja: Podlasie
Konsola: SLIM CoronaV4 4Gb + RGHSquirt v1.2 + 1Tb WD
Podziękowania: 327

Re: [TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Postprzez arnold1994 » 12 gru 2014, o 15:40

[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
User
 
Posty: 5
Konsola: slim

Re: [TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Postprzez piterk » 12 gru 2014, o 16:32

Adres IP na pewno taki Ci się wyświetla w FSD w lewym dolnym rogu??

Spróbuj zmienić porty na te podane na poprzedniej stronie tematu.

Ewentualnie na czas testów włącz opcje DMZ.
Masz problem z FSD? Może z LINK? Czy nawet z routerm i odblokowywaniem portów pytaj śmiało a z chęcią doradzę.
Avatar użytkownika
Ja tu byłem
Moderator
 
Posty: 709
Lokalizacja: Podlasie
Konsola: SLIM CoronaV4 4Gb + RGHSquirt v1.2 + 1Tb WD
Podziękowania: 327

Re: [TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Postprzez arnold1994 » 12 gru 2014, o 17:08

na pewno taki adres IP
zmieniłem porty 9050 i 9051 [Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
i dalej nie działa :(
User
 
Posty: 5
Konsola: slim

Re: [TUTORIAL] Jak poprawnie skonfigurować porty do RGH w router

Postprzez piterk » 12 gru 2014, o 17:26

W fsd mam nadzieję że też porty przestawiłeś? Spróbuj z opcją DMZ oraz podaj jakiego masz dostawcę internetu.
Masz problem z FSD? Może z LINK? Czy nawet z routerm i odblokowywaniem portów pytaj śmiało a z chęcią doradzę.
Avatar użytkownika
Ja tu byłem
Moderator
 
Posty: 709
Lokalizacja: Podlasie
Konsola: SLIM CoronaV4 4Gb + RGHSquirt v1.2 + 1Tb WD
Podziękowania: 327

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poradniki/Tutoriale

Kto przegląda temat

Użytkownicy przeglądający ten temat: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron