Horizon a oryginalna konsola

Dział w którym znajdziesz Homebrew dla Swojej Konsoli.

Horizon a oryginalna konsola

Postprzez Namisala » 4 maja 2017, o 12:49

Witam. Chciałbym zapytać właśnie o ww program. Wiadomo że za jego pomocą można wgrywać różny content na konsolki z rgh. Ale ciekawość zrodziła u mnie pewien pomysł. Otóż nawet na przerobionej na rgh konsoli w oryginalnym dash'u w zakładce GRY widnieją tytuły o rozszerzeniu GOD. Czy w takim razie możliwe jest przeniesienie gry w tym formacie na oryginalną konsolę? Bo to raczej nie byłoby zbyt skomplikowane.. konfiguracja pendraka pod konsole, wpiknięcie go do komputera, przeniesienie gierki na pendraka przez Horizon, potem chwila przenoszenia w iksie i gotowe..

Tutaj w sumie doszedłem do sedna mojej sprawy. Jeśli nie jest o takim rozwiązaniu głośno to musi być jakiś haczyk, inaczej dużo osób by z tego korzystało i byłby rozgłos. A nie ma. Cicho. Może w ten sposób można poprosić MS o bana konsoli?

Wielkie dzięki za odp :)
Jeśli ktoś gada za twoimi plecami, to puść mu bąka
Avatar użytkownika
User
 
Posty: 10
Konsola: xbox 360 RGH

Re: Horizon a oryginalna konsola

Postprzez kroffka » 5 maja 2017, o 11:10

Ekspertem nie jestem ale z tego co wiem to Xbox przy uruchomieniu gry "pyta" się systemu czy suma kontrolna jest prawidłowa, po to właśnie jest RGH żeby przekierować sygnał, aby nie szedł on do konsoli tylko do chipu który przetwarza sumę aby wydawała się prawidłowa.
Widzisz niedziałające linki? Napisz PW
Pomogłem Podziękuj
XBOX 360 SLIM 1TB
XBOX ONE 500GB
PS4 1TB
PS4 PRO 1TB
PS2 SLIM
Avatar użytkownika
Moderator
 
Posty: 131
Konsola: Xbox 360 Slim 1TB + Kinect
Podziękowania: 31

Re: Horizon a oryginalna konsola

Postprzez Namisala » 7 maja 2017, o 22:43

Czyli mam rozumieć że gra nie pójdzie? Albo nie będzie w ogóle widoczna w menu?
Mógłbym to przetestować u kolegi, ma oryginalną konsolę, ale boję się, że dostanie bana i raczej nie będzie z tego powodu szczęśliwy :/
Jeśli ktoś gada za twoimi plecami, to puść mu bąka
Avatar użytkownika
User
Autor tematu
 
Posty: 10
Konsola: xbox 360 RGH

Re: Horizon a oryginalna konsola

Postprzez kroffka » 8 maja 2017, o 12:56

W menu powinna być widoczna ale najprawdopodobniej jej nie odpalisz. Wydaje mi się że M$ cię nie powinien zbanować, ale nigdy tego nie próbowałem robić. Jeżeli się zdecydujesz napisz co się stało.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Widzisz niedziałające linki? Napisz PW
Pomogłem Podziękuj
XBOX 360 SLIM 1TB
XBOX ONE 500GB
PS4 1TB
PS4 PRO 1TB
PS2 SLIM
Avatar użytkownika
Moderator
 
Posty: 131
Konsola: Xbox 360 Slim 1TB + Kinect
Podziękowania: 31

Re: Horizon a oryginalna konsola

Postprzez Zinyx » 9 maja 2017, o 00:01

Bana wyłapiesz bo nie masz przypisanych DLC do konta... (Profilu)
Jeśli widzisz nie działające linki, pisz śmiało na PW to zrobię reup
[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
[Zarejestruj się lub zaloguj, by widzieć linki]
Avatar użytkownika
(((d-_-b))) UK Hardcore (((d-_-b)))
Moderator
 
Posty: 707
Konsola: Jasper 120GB RGH 1.2 + LT3.0
Podziękowania: 219


Powrót do XBOX360 JTAG/RGH Tematy/Programy/Mody

Kto przegląda temat

Użytkownicy przeglądający ten temat: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron